Welcome to Denmark   Click to listen highlighted text! Welcome to Denmark
2020-01-15

Sådan får du pengene til at vare længere

Nogle gange kan det være svært at få pengene til at række, især den første måned på året. Black Friday, jul og nytår har ofte en tendens til at være krævende for tegnebogen. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I denne artikel byder vi på tips til, hvordan du kan give din økonomi et skub i den rigtige retning. Nu skal vi sørge for, at pengene rækker længere!

Planlæg dine måltider

Frem med papir og blyant og lav en god, gammeldags indkøbsseddel, inden du går hen i supermarkedet. På den måde minimerer du risikoen for impulskøb, der kan blive dyre i det lange løb. Bonustip: Køb ikke ind, når du er sulten – vi ved godt alle sammen, hvordan det kan ende!

Købestop

Ved kun at bruge penge på de ting, der er absolut nødvendige (husleje, mad og bolig) kommer du til at mærke, at der er en hel del at spare. Vi kan godt forstå, at det her måske ikke lyder supersjovt, men giv det en måned – din tegnebog vil takke dig!

Lad bilen stå

Vi kan godt forstå, at det er nemt at tage bilen til arbejde. Vi vil dog gerne have lov til at komme med en venlig anbefaling: Hvis du har mulighed for det, så vælg at cykle, gå eller tage bussen i stedet for. Vores kære miljø vil være dig evigt taknemmelig samtidig med, at du slipper for at bruge en masse penge på benzin.

Madpakken

Madpakken selvfølgelig! Denne magiske lille seddelpresse. Vi har snakket om den før, men det skader ikke at gentage det. Ved at tage madpakke med på arbejde eller i skole, kan du spare utroligt mange penge. Hvad siger du til 13.440 kr. pr. år? Læs mere om madpakkens magiske kræfter her!

Kig i bankappen

Det er en utrolig effektiv måde, hvis du vil se, hvor dine penge bliver af. Ved at gøre dette får du en bedre forståelse for, hvilke omkostninger der er unødvendige, og som du kan leve uden. Når du alligevel er i gang, så foreslår vi, at du begynder at lægge et budget ud fra det, du har lært om økonomi! Win-win!

Abonnementerne og aftalerne

Du kan sikkert genkende det – lige pludselig debiteres du 119 kr. for noget, du ikke ved, hvad er. Måske en streamingtjeneste? Et tip fra Shoppe Lagom er at gennemgå, hvilke abonnementer du har og droppe dem, du ikke bruger. Benyt også lejligheden til at gennemgå din elaftale, dit lån eller lignende for at se, om du kan forhandle priserne.

Sådan! Giv dig selv et klap på skulderen! Du har lige taget det første skridt mod en bedre privatøkonomi. Ved at følge disse tips kan vi forsikre dig om, at pengene kommer til at række længere hver måned – alt sammen for at du skal kunne leve, som du gerne vil leve, og have råd til det. Spørgsmålet er bare, hvad du vælger at gøre med de penge, du får til overs. Måske er det en god mulighed for at give din bankkonto lidt kærlighed? Uanset hvad du gør, så prøv at holde det på et ”lagom” niveau – det er det bedste. Held og lykke!

 

Click to listen highlighted text!