Shoppe Lagom

Vores arbejde for socialt ansvar og privatøkonomisk bæredygtighed er en naturlig del af vores hverdag. Derfor lancerede vi initiativet Shoppe Lagom i 2019 som et led i vores arbejde for et mere bæredygtigt forbrug – en privatøkonomisk balance – så vi dermed kan modvirke overgældsætningen i samfundet.

Antallet af overgældsatte stiger år for år. Shoppe Lagom henvender sig derfor til almindelige forbrugere, der nogle gange ”handler lidt for meget”, dvs. ting, som man egentlig ikke har råd til. Men det er også et opråb til andre virksomheder om, at de skal deltage i arbejdet med at opnå en mere ansvarsfuld kreditgivning og et bæredygtigt forbrug.

Shoppe Lagom Website
”Som inkassofirma har vi en vigtig rolle i samfundet. Vi kan gøre en forskel. Med initiativet Shoppe Lagom er det lige præcis det, vi vil gøre. At inspirere og informere om privatøkonomisk balance er en del af det. At hjælpe vores kunder med at tilbyde forbrugerne de rigtige betalingsløsninger ud fra deres betalingsevne er en anden. På den måde kan vi hjælpe både privatpersoner og de virksomheder, de handler hos, så de kan få en mere stabil økonomi.”

Linus Singelman, adm. direktør for Alektum Group

”Vores initiativ, Shoppe Lagom, ligger helt på linje med vores kerneværdier – socialt ansvar og privatøkonomisk bæredygtighed. Ubetalt gæld gavner ikke nogen – ikke de gældsatte, ikke handlen, ikke inkassofirmaerne og ikke samfundet som helhed. Med Shoppe Lagom vil vi belyse et vigtigt, men sjældent omtalt, samfundsspørgsmål, der berører alt for mange.”

Moa Tyborn, Corporate Communications Director