2024-03-11

Kvinder viser bedre betalingsevne trods lavere indkomst og mindre økonomisk viden

Kvinder tjener 12 procent mindre end mænd og indbetaler i gennemsnit 18 procent mindre til pension. Derudover har kvinder mindre økonomisk viden. På trods af dette viser tal fra Alektum Group, at kvinder stadig klarer sig bedre end mænd, når det kommer til at opfylde deres økonomiske forpligtelser og betale deres gæld.

Tal fra Danmarks Statistik viser at kvinder i gennemsnit tjener 10 procent mindre end mænd. Derudover viser tal fra Top Danmark, at kvinders pensionsindbetalinger ligger 18 procent under mænds. Men trods den økonomiske forskel viser Alektum Groups tal, at kvinder er 12 procent bedre til at betale deres inkassokrav end mænd.

”Det er tydeligt, at kvinders betalingsmønstre adskiller sig fra mænds på en positiv måde. Vi ser en højere grad af punktlighed og engagement fra de forgældede kvinder, vi møder, selvom kvinder stadig er dårligere stillet økonomisk,” siger Moa Tyborn, kommunikations- og marketingdirektør i Alektum Group.

Alektum Groups egen undersøgelse viser, at 75 procent af danske mænd har tilstrækkelig viden til at kunne styre deres egen økonomi på en god måde, mens kun 50 procent af kvinderne når det samme vidensniveau.

”Der er en tydelig sammenhæng mellem lav viden og overdreven gældsætning, og på det seneste har vi set, at kvinders gæld stiger i højere grad end mænds. Derfor er det utrolig interessant, at kvinder udviser bedre adfærd, når det kommer til at betale deres gæld, trods dårligere forhold,« siger Moa Tyborn.

Tips til at undgå gældsfælden:

  • Opspar en buffer till uforudsete udgifter
  • Før du handler på kredit, skal du sørge for, at du har pengene, når det er tid til at betale
  • Stik ikke hovedet i sandet – åbn dine regninger og eventuelle inkassobreve
  • Hvis du ikke kan betale din gæld, så kontakt virksomheden eller inkassobureauet og se, om du kan oprette en betalingsplan